Grote steekproefstudie naar Premenstrueel Syndroom in Vlaanderen
Bent u geïnteresseerd in het bijdragen tot wetenschappelijk onderzoek en het verbeteren van de menstruele gezondheid van vrouwen in Vlaanderen? Grijp dan de kans om deel te nemen aan ons project over Premenstrueel Syndroom (PMS)!
Neem nu deel via deze link
Ongeacht of u geen, milde, matige of zelfs storende premenstruele klachten ervaart, nodigen wij u vriendelijk uit om uw ervaringen met ons te delen. Dit zal ons helpen een beter inzicht te krijgen in de psychologische en cognitieve factoren die verband houden met premenstruele klachten. Hiertoe nodigen wij u uit om een beknopte online vragenlijst in te vullen (+-20 minuten). Uw ervaringen zullen ons helpen om de oorzaken van premenstruele klachten beter te begrijpen en om de diagnostiek en interventiemethoden verder te verbeteren.
Wanneer kan u deelnemen?
- U bent tussen de 18-65 jaar oud
- U heeft een regelmatige menstruatiecyclus (21-38 dagen, met of zonder het gebruik van anticonceptiva)
Wanneer kan u NIET deelnemen?
- U heeft in de afgelopen 6 maanden borstvoeding gegeven
- U bent in de afgelopen 6 maanden zwanger geweest
- Uw eierstokken werden verwijderd of zijn niet langer functioneel
Het is belangrijk om te weten dat deelname aan dit onderzoek vrijwillig en vertrouwelijk is. U kan te allen tijde beslissen om niet deel te nemen aan de studie. Aan het einde van de studie ontvangt u een rapport over de factoren die premenstrueel ongemak in het algemeen bij vrouwen in Vlaanderen beïnvloeden.
Als u wilt deelnemen aan het onderzoek, bezoekt u de survey of scant u de QR-code hieronder.
De vragenlijst moet worden ingevuld op het moment van uw menstruatie, dus als u nog niet ongesteld bent geworden op het moment dat u deze informatie leest (dit wordt ook wel 'onttrekkingsbloeding' genoemd voor mensen die de anticonceptiepil gebruiken), kunt u uw e-mailadres achterlaten in het onderzoek en uw menstruatiegegevens invullen (tijd van laatste menstruatie/onttrekkingsbloeding, duur van de cyclus). U ontvangt dan een e-mail om bij uw volgende menstruatie een vervolgvragenlijst in te vullen!
Voor meer vragen kunt u contact opnemen met: pmsinflanders@ugent.be
Zou u alstublieft deze studie willen delen met mensen in uw omgeving? We hebben echt veel deelnemers nodig voor dit onderzoek! Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we de premenstruele ongemakken kunnen begrijpen. Laten we samen streven naar een betere gezondheid voor vrouwen!